Jaargang 33 Editie 5

editie33nr5.jpg

De duisternis valt steeds eerder in, het is af en toe al wat kouder en de lutje lanteern-lopers zijn alweer langsgeweest. In tegenstelling tot de najaar-/ winterperiode in de voorgaande 2 jaren, kunnen allerlei wijkactiviteiten gewoon zonder belemmeringen doorgaan. En dat is te merken aan de binnengekomen kopij! Zo vertelt de BSV verderop in dit nummer over een geslaagd herfstreisje en een drukbezochte spelletjesmiddag. De Sint kwam naar het speeltuingebouw en ook de wijkraad, EMS en andere clubs en buurtbewoners hebben niet stilgezeten.

Jaargang 33 Editie 4

editie 33 nr 4 HK page 1-1-frontpage.jpg

Voor je ligt de najaars-editie van ons aller DijkRuis. Met weer allerlei interessant hyperlokaal leesvoer! Ideaal voor een goede lees-sessie aan de keukentafel, terwijl de stoofpan staat te pruttelen. Of voor onder een kleedje op de bank, met de pantoffels aan. En het mooiste is: zet je 's avonds de tv uit omdat je de DijkRuis erbij wilt pakken, dan bespaar je energie! Niet onbelangrijk in deze dagen.

Jaargang 33 Editie 3

Heb jij dat ook? Dat je steeds maar weer Paranoid Android, No Surprises of Karma Police neuriet als je deze zomer door De Waard fietst? Ik in ieder geval wel! Deze klassiekers van de Britse band Radiohead zijn namelijk voor altijd verbonden aan de wijk Ruischerwaard. OK Computer, het album waar ze op prijken, kwam uit in de zomer van 1997, toen de eerste bewoners net in hun splinternieuwe huizen tussen het Damsterdiep en het Eemskanaal waren getrokken.

Jaargang 33 Editie 2

De schapen staan weer bij Henk Bolhuis in de schuur, bloemen bloeien langs het Eemskanaal en we mochten kortgeleden het rode potlood weer ter hand nemen in het BSV-gebouw aan de Woldweg. Allemaal tekenen van voorjaar in de Ruischerwijken!

Voor ik naar de inhoud van dit DijkRuis-nummer ga, eerst een oproep: de nieuwste van onze buurten, Ruischerwaard, bestaat inmiddels toch ook alweer 25 jaar! Een mooie reden om eens de geschiedenis van deze buurt in te duiken samen met buurtbewoners.

Jaargang 33 Editie 1

Is het nog te vroeg om Ede Staals 'Het zel weer veurjoar worden' te neuriën? Of kan het al? Die kwestie dient zich elk jaar weer in mijn hoofd aan, als me voor het eerst opvalt dat de dagen heel langzaam weer ietsje langer worden. De lente mag dan nog niet officieel zijn aangebroken, toch brak voor een aantal bewoners van de Gerststraat al aan het begin van het jaar vreugde uit. Zij vielen namelijk in de prijzen bij de Postcode Loterij (zie verderop in deze DijkRuis).

Ook de corona-ontwikkelingen kunnen (voorzichtig) vrolijk stemmen: het lijkt erop dat de Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) gaandeweg steeds meer activiteiten kan organiseren, waarover meer op pagina 14. En dorpsvereniging EMS heeft goede hoop dat het dit jaar dan eindelijk het 75-jarig jubileum groots kan vieren!

Jaargang 32 Editie 5

Het voorwoord van de laatste DijkRuis van dit jaar komt tot stand met de ene hand op het toetsenbord en de andere in een flinke voorraad overgebleven Sint-Maartensnoep. Kwamen er 11 november nou weinig kinderen langs, of heeft jullie betrokken eindredacteur gewoon 'per ongeluk' te veel ingekocht? Het zou best eens dat laatste kunnen zijn.

Jaargang 32 Editie 4

Het een-na-laatste nummer van de DijkRuis in 2021 ligt alweer voor u open. Het jaar 2021 loopt langzaam maar zeker richting het einde en we kunnen zeggen dat het een bewogen jaar is geweest. De zomer was niet even wat je noemt caraïbisch maar toch wel zonnig, met gelukkig ook wel water. Voor de kampeerders misschien wel te veel, maar als je gewoon thuis bent geweest viel het eigenlijk nog wel mee. Persoonlijk vind ik het in huis prettig vertoeven en met de corona van de afgelopen periode kun je toch niet alles.

Jaargang 32 editie 3

Beste buurtbewoners,

'Er kan weer meer!' Een paar simpele woorden op een rij, maar nu al de vreugdekreet van de vroege zomer van 2021. Zoals het nu lijkt, gaan we na een reeks coronaversoepelingen een zomer vol reuring tegemoet.

Dat is ook te merken aan deze DijkRuis. De binnengekomen stukken gonzen steeds meer van de activiteit. Kinderopvang Poppejans is een nieuwe babygroep gestart, de wijkraad vergadert weer alsvanouds en de Buurten Speeltuinvereniging (BSV) heeft voor de komende maanden plannen voor verschillende activiteiten. Én er is een nieuwe beheerder voor het speeltuingebouw, die zich voorstelt in dit nummer.