Lammetjesdag in de speeltuin

15.04.2022

Zondag 27 maart, wat een mooie dag om de schapen met hun lammetjes van boer Henk heerlijk buiten te laten genieten op het speeltuinterrein bij de BSV. Niet alleen voor hen was het een feest, ook veel kinderen en volwassenen hebben er enorm van genoten. Heerlijk in het voorjaarszonnetje, met een kop koffie of thee of met een waterijsje in de hand.

4 mei herdenking 2022

15.04.2022

Het 4 mei comité Lewenborg/Noorddijk is druk bezig met de voorbereidingen voor weer een complete 4 mei-herdenking dit jaar. We gaan ervan uit dat corona geen roet meer in het eten zal gooien. Dit betekent dat er weer met een stille tocht vanuit Het Dok naar de begraafplaats bij de Stefanuskerk in Noorddijk zal worden gelopen. Bij de graven van de vier Engelse vliegeniers, Pop Dijkema en ds. Brouwer zal er twee minuten stilte worden gehouden, met daarna een toespraak. Wellicht dat de actuele situatie m.b.t. Oekraïne ook een rol bij de herdenking zal spelen.

Nadere informatie volgt via de social media-kanalen en posters.

4 mei comité Lewenborg/Noorddijk
Jenette Ouweneel, Hans Wilbrink, Luuk Duursma, Aly Brinkman, Wally Schwab

Verslag ALV wijkraad

01.04.2022

Op 21 maart 2022 heeft de ALV van de wijkraad plaatsgevonden.

De opkomst was redelijk: 17 buurtbewoners (waaronder 5 bestuursleden) en Marlon Berends (gebiedsmanager stadsdeel Oost) waren aanwezig in de BSV.

De nieuwe penningmeester van de wijkraad stelt zich voor

31.03.2022

Inmiddels woon ik, Jaap van der Veen, alweer een kleine dertig jaar in Ruischerbrug. Ik ben gepensioneerd en eind 2020 is mijn vrouw Cato overleden. Dat geeft mij de tijd andere dingen te gaan doen.

BSV komt weer op gang

31.03.2022

Het fietspad naast de N360 (Rijksweg) krijgt nieuw asfalt. Daarom is het fietspad tussen de N46 (Ring Oost/Bristol) en de Noorddijkerweg in de meivakantie afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden duren van maandag 3 mei tot en met zaterdag 8 mei. Woningen en bedrijven aan dit stuk weg blijven tijdens het asfaltonderhoud bereikbaar, net als het winkelcentrum. Ook de huisvuilinzameling loopt deze week volgens normaal schema.

Van de Wijkraad

31.03.2022

Sinds bijna een jaar ben ik lid van de Wijkraad. Hoewel één van de eerste bewoners in de buurt Ruischerwaard sinds januari 1997, ben ik niet veel thuis geweest vanwege veelvuldig ontwikkelingswerk in het buitenland. Nu ben ik definitief weer terug in de buurt en wil ik me graag inzetten voor onze prachtige wijken Ruischerwaard, Ruischerbrug en Noorddijk en me weer verbonden voelen met mijn medebewoners. Aangezien ik met mijn hond veel wandel over de dijk aan het Eemskanaal, hoor ik ook van buurtbewoners wat hen bezighoudt.