Tineke Duursma

(editor)

TINEKEDUURSMA.JPGIk ben Tineke Duursma. Ik ben getrouwd met Luuk Duursma en wij wonen met onze vier katten nu bijna 15 jaar in de Boekweitstraat. Van dinsdag tot en met vrijdag werk ik al vele jaren bij de grootste vakbond van Nederland. Ik interesseer mij voor taal, dus toen ik werd gevraagd voor de redactie van DijkRuis, heb ik gelijk ja gezegd.

Een andere hobby van mij is toneelspelen bij EMS. Ieder voorjaar of bij het dorpsfeest hopen de spelers iedereen te vermaken met een leuke klucht. Het zou fijn zijn wanneer we dit jaar in oktober weer kunnen beginnen met repeteren, zodat we in april 2022 een weekend kunnen optreden. Ik doe aan yoga, wandel veel, mag graag lezen en reizen en in de tuin bezig zijn.

email: tineke.duursma@dijkruis.nl

Frodo Bosma

(editor)

FRODOBOSMA.JPGIk ben Frodo Bosma. Sinds de zomer van 2019 woon ik met mijn gezin in De Waard, na vele mooie jaren op loopafstand van de Binnenstad. Inmiddels geniet ik hier van het dorpse karakter van de Ruischerwijken en Noorddijk. Een ruime speeltuin, oude boerderijen aan het Damsterdiep, een actieve buurtvereniging: het doet me allemaal denken aan mijn kindertijd op het platteland van Noordoost-Groningen.

Ik ben blij dat ik iets kan doen voor de buurt met mijn interesse voor taal en tekst. Ik werk als digitaal redacteur voor een websitebouwer dagelijks aan toegankelijke teksten voor een breed publiek. Ambtelijke taal over ouderenondersteuning, jeugdzorg en minimabeleid werk ik om naar begrijpelijke informatie op zorgwebsites van gemeenten en bibliotheken door heel Nederland.

Verder breng ik graag tijd door met mijn vriendin en kinderen, houd ik van lezen en speel ik accordeon in folkpunkband McScallywag.

email: frodo.bosma@dijkruis.nl

Bert van Dammen

(advertenties, lay-out)

email: bert.van.dammen@dijkruis.nl