Lammetjesdag in de speeltuin

15.04.2022

Zondag 27 maart, wat een mooie dag om de schapen met hun lammetjes van boer Henk heerlijk buiten te laten genieten op het speeltuinterrein bij de BSV. Niet alleen voor hen was het een feest, ook veel kinderen en volwassenen hebben er enorm van genoten. Heerlijk in het voorjaarszonnetje, met een kop koffie of thee of met een waterijsje in de hand.

Stemmen

"Hallo, ben je daar?"
"Ja, ik ben er"
"Hoe kan het dat ik je wel hoor, maar niet zie?"
"Dat weet ik ook niet, maar ik ben er echt. Hier, vlak bij je."
"Dat is rustgevend. Ik voel me rustig. Wil je een gedicht aan me vertellen?"
"Een gedicht? Ja, natuurlijk, even denken... iets over Liefde? Ik weet dat je daarvan houdt."
"Ja, iets over Liefde klinkt lovely"
"Ok, ik weet een gedicht. Het komt uit een film. Je mag raden welke film, zodra je m'n gedicht hoort"
"Ik ben één en al oor"

Moonlight Big Band

MOONLIGHTBIGBAND.JPG

Op zondag 15 mei van 14:00 tot circa 17:00 uur treedt de Moonlight Big Band uit Assen op bij de BSV aan de Woldweg 41 in Ruischerbrug. Deze band bestaande uit 20 mensen brengt spetterende Swingmuziek, Funk en Latin ten gehore. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het binnen of buiten zijn.
Entree: gratis.

15.05.2022

Jaargang 33 Editie 2

De schapen staan weer bij Henk Bolhuis in de schuur, bloemen bloeien langs het Eemskanaal en we mochten kortgeleden het rode potlood weer ter hand nemen in het BSV-gebouw aan de Woldweg. Allemaal tekenen van voorjaar in de Ruischerwijken!

Voor ik naar de inhoud van dit DijkRuis-nummer ga, eerst een oproep: de nieuwste van onze buurten, Ruischerwaard, bestaat inmiddels toch ook alweer 25 jaar! Een mooie reden om eens de geschiedenis van deze buurt in te duiken samen met buurtbewoners.