BSV- is er weer

18.07.2022

En dan is het weer tijd voor een bijdrage voor de wijkkrant. De zomervakantie staat (bijna) voor de deur. Zo ook Kinderdorp 2022! Dit jaar met het thema "Circus". Als het goed is hebben de leden allemaal een mail ontvangen met daarin de link om de kinderen aan te melden. Wij hopen op een grote opkomst en een hoop gezelligheid!

Wat hebben wij de afgelopen weken allemaal voor leuks gedaan!?
Op veel navraag van bewoners uit de Ruischerwijken was er begin april weer een garagesale en op Goede Vrijdag de jaarlijks terugkerende paasactiviteit. Dit keer rond om het speeltuingebouw. De kinderen deden verschillende spelletjes en zochten eieren. Uiteraard kreeg iedereen ook een chocoladepaashaas mee naar huis.

Omdat er voor de corona veel animo was voor een Running Dinner, leek het ons leuk om dit weer te proberen. Helaas waren er deze keer niet veel aanmeldingen. Dus het werdt gecanceld. Desondanks hadden de deelnemers een ontzettend gezellige avond. Er werdt gewoon samen gekookt in de BSV. Wellicht is dit het begin van een kookclub! Dat zou natuurlijk heel tof zijn. Ook de kinderen kunnen koken. Begin mei "koken met kids". Deze keer met iedereen pizza maken en onder genot van een beker ranja opsmikkelen. Njammie!

En dan was er een BigBand in de speeltuin! Op een zonnige zondag in mei, in samenwerking met EMS en de culturele commissie! Prachtige muziek, heerlijk weer en een boel gezelligheid! In de ochtend was er weer de gelegenheid voor leden om te gaan zwemmen bij Kardinge. Heel leuk dat jullie daarvan gebruik maken.

De Mexicaanse BBB was reuzegezellig!

Met livemuziek, Mexicaanse bonensoep en uiteraard Mexicaans bier! Onze volgende BBB zal "Grieks" worden....dus komt allen op 15 juli de zomervakantie inluiden!

Op 14 juni heeft de ALV van de BSV plaatsgevonden. De opkomst was zeer matig. Onze penningmeester Evelien heeft ontzettend haar best gedaan met het financiële jaarverslag over het jaar 2021 en heel fijn dat het door de vergadering werd goedgekeurd.

Een dag later was klimmen en waterskiën bij het Grunostrand. Helaas weinig animo deze keer terwijl er de laatste keer wel 30 kinderen deelnamen. Voordeel voor degenen die er waren: ze konden vaker het water op en in de touwen.

Op dit moment heeft de BSV geen beheerder. Wij zijn er druk mee bezig en wij willen ook heel graag dat er weer iemand aanwezig is in het gebouw. Geen beheerder betekent wel dat er minder vaak de vaatwasser wordt uitgeruimd, de toiletten en/of de vloeren minder vaak worden schoon gemaakt. Wij doen dit allemaal in onze vrije tijd. Ook wij zijn vrijwilligers met families en werk. Het zou heel fijn zijn als iedereen die gebruik maakt van het gebouw ons ondersteunt tot wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. En als er iets is graag een mail naar bsvruischerbrug@hotmail.nl. Heel erg bedankt!

Rest mij nog te zeggen....fijne vakantie en hopelijk tot het Kinderdorp 2022