BSV- Wat was het een "circus"

03.10.2022

Wat was het een "circus" in de laatste zomervakantieweek van 2022. Kinderdorp 2022 was weer erg leuk! Ruim 70 kinderen deden dit jaar mee! Helaas minder kinderen dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden erg toffe hutten, nee, circustenten, gebouwd. Het weer was prachtig, de mensen vrolijk en wij als Bestuur kijken terug op een geslaagde week. Ook dit jaar weer met veel lieve vrijwilligers. Sommigen waren er alle dagen!

En zoals ieder jaar kunnen wij alleen maar DANKJEWEL zeggen. Het is echt zonder jullie bijna niet te doen.

Wat was er allemaal dit jaar?

Haha, dinsdagmiddag na het verven van de hutten kregen wij de vraag van de kinderen of ze ook dit jaar weer mochten buikschuiven door de verf. En uiteraard mocht dat.....de kids vermaakten zich kostelijk met de verf. Helemaal verkleurd waren ze en oh wat een pret!

Woensdagochtend was weer de knutselochtend.

Natuurlijk helemaal in het thema circus. Ook d e z e ochtend was druk bezocht. In de pannakooi stond Stephan (Drumschool uit Assen) klaar om voor de kinderen een workshop Emmer Djembé te geven. Hartstikke leuk was het. Ook de allerkleinsten vonden dit ontzettend leuk om te doen. In de middag stond er weer een grote stormbaan, een draaimolen, een ijscokar en op het Damsterdiep la-

gen de aquaballen weer in het water. Passend bij het thema circus hadden we dit jaar ook een popcornmachine gehuurd....het hele gebouw rook er heerlijk naar en veel kinderen en volwassenen kwamen regelmatig terug voor een zakje gepofte maïs. Donderdagochtend werden op de rommelmarkt de spullen en/of speelgoed verkocht die gedurende het jaar thuis waren verzameld. Ook dit jaar werd de donderdag afgesloten met een broodje knakworst voor iedereen. En dan de jaarlijkse afsluiter - de playbackshow. Alle acts - van dans tot zelf zingen waren fantastisch! Maar er kon maar één de winner zijn en dat was Fenne van Wees met eigen begeleiding op gitaar. Na de prijsuitreiking werd zoals ieder jaar nog gezellig nagezeten en gedanst.

Kortom - een leuke week Kinderdorp 2022!

Even later in september werden weer lekkere appeltaarten in blik op de BBQ gebakken. Ondanks de regen en minder animo werd er lekker gesmikkeld en tussendoor gespeeld in de speeltuin.

Inmiddels is de agenda voor de laatste maanden van 2022 via de mail verstuurd.... zien we jullie dan?