EMS - 75 jaar

18.07.2022

Op zaterdag 11 juni 2022 hebben we na 77 jaar de 75e verjaardag van EMS gevierd.

Op onze uitnodiging hebben in totaal 53 leden gereageerd. Er waren echter 4 leden die door omstandigheden niet mee konden en daardoor zijn we met 49 leden zaterdag op pad gegaan.

Iedereen was om 09.45 uur aanwezig bij Kinderopvang Poppejans en van daaruit zijn we om 10.00 uur met de Bakker-bus van het Busmuseum vertrokken naar het Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee.

Daar zijn we ontvangen in de brasserie Heiligerlee met een lekker bakje koffie en een heerlijk gebakje.

De medewerkers/vrijwilligers van het Klokkengieterijmuseum hadden het geweldig voor elkaar.

Na even gezellig in de brasserie te hebben gezeten zijn we naar het Klokkengieterijmuseum gegaan en hebben met z'n allen een lesje historie van het museum gehad. Dit ondersteund met een prachtige oude film. Hierna werd de groep opgesplitst.

De ene groep kreeg een rondleiding terwijl de andere groep een les klokkengieten kon volgen.

In mijn groep was Betty Boer degene die mocht gieten en in de andere groep mocht Luuk Duursma een klokje gieten.

Ze zijn gelukkig allebei geslaagd en kregen een oorkonde en mochten hun gegoten klokje meenemen.

Daarna werd het tijd om met de bus naar het volgende onderdeel van de dag te gaan. Na eerst nog een lunchpakket te hebben gekregen zijn we met de bus naar de haven van Midwolda gereden om daar met de rondvaartboot onder het genot van koffie/thee en cake over het Oldambtmeer te varen. Onder begeleiding van een gids die ons vertelde over het ontstaan van het Oldambtmeer en de bouw en architectuur van Blauwestad.

De buschauffeur nam echter de verkeerde afslag en belandde daardoor op een overvolle parkeerplaats. Hij heeft ons nog wel zo dicht mogelijk bij de boot gebracht als hij maar kon. Maar door deze actie moest er toch nog een stukje worden gelopen. Luuk en Andries bleven achter bij de chauffeur om hem te helpen de bus achteruit weer van de parkeerplaats te loodsen. Hierdoor waren we wat later als bedacht bij de boot en wilde de gids op de boot niet wachten op Luuk, Andries en de chauffeur en in overleg met de mannen zijn wij toen toch maar vertrokken.

Na een poosje varen, een telefoontje. "Luuk waar wij ongeveer waren".

Jaha want Luuk zou Luuk niet zijn als hij niet wat zou regelen.

En potverdrie even later komt er een prachtige boot langszij met daarin Luuk, Andries en de chauffeur. Ze zijn door een geweldig aardig stel naar de rondvaartboot gebracht.

De schipper minderde vaart en de heren konden aan boord en we hebben gezamenlijk de tocht voortgezet. Na anderhalf uur varen gingen we weer aan wal. De bus stond inmiddels dichtbij en via een toeristische route zijn we teruggereden naar Ruischerbrug.

In Ruischerbrug hadden Madelon, Dennis en Jordy alles klaargezet voor de BBQ en hebben we heerlijk gegeten en nog wat gedronken.

Bij de BBQ was het optreden van René en Wilma. En zo hebben we deze feestelijke dag afgesloten.

Bij het weggaan hebben veel leden te kennen gegeven dat ze het een leuke dag vonden. Dat was heel fijn om te horen want daarvoor hebben we het uiteindelijk gedaan.

Bestuur EMS en de feestcommissie Christien, Trijn en Biny