BSV - activiteiten afgelopen maanden

22.05.2024

Het heeft even geduurd, maar als het goed is, hebben alle wijkbewoners de agenda van 2024 van de BSV in de brievenbus gekregen. Dus hoef je geen komende activiteit meer te missen! Een aantal van onze activiteiten zijn alleen voor leden, maar ook met grote regelmaat organiseren we iets waarbij al onze wijkbewoners en leden (want niet alle leden wonen daadwerkelijk in de Ruischerwijken) welkom zijn. 

Een activiteit die we alleen voor onze leden hadden was dat kinderen tot en met 15 jaar mochten bowlen of karten. Heel enthousiast stonden we bij Kardinge waar ze ons meedeelden dat de kartbaan niet veilig was. Er lag te veel condens op het wegdek, waardoor hij gevaarlijk glad was. Wat een domper, maar veiligheid voor alles. Toen restte de kinderen die zich opgegeven hadden voor karten 2 keuzes: ook bowlen of naar huis. Uiteindelijk was het wel een gezellige middag. 

Wat altijd een succes is, is "Koken met Kids", want wie houdt er nu niet van lekker eten?! 28 Maart  mochten alle kinderen hun eigen hamburger maken. Niet gewoon een plak voorgegaard vlees op een broodje leggen, maar echt een beetje gehakt kneden met kruiden naar smaak, bakken op het pannenkoekplaatje en daarna lekker beleggen met saus, sla, bacon, tomaat, komkommer, ui en/of augurk. De kinderen kregen er een paar frietjes bij en smullen!

Zondag erna hadden we kindertheater van Spruitpoppenkast. Zo'n 35 kinderen tussen de 2 en de 8 jaar en hun ouders volgden het avontuur van Haas en Schildpad. De kinderen leefden hoorbaar mee en dat was genieten. Na de voorstelling mochten de kinderen de poppen nog even vasthouden. 

Half maart gaf de dartclub ons de ruimte om een echte kinderdisco op vrijdagavond te organiseren en dat was de moeite waard! We zagen een stuk of 45 kinderen dansen, rennen en spelen. 

En als Buurt- en Speeltuinvereniging hechten we wel een beetje aan tradities, dus op Goede Vrijdag hadden we Paasspelletjes door de wijk Ruischerbrug. De kinderen konden bij een achttal buurtbewoners een spelletje doen. Bij Boer Henk mocht je op de jeu de boules-baan notenschieten. Kegelen bij Hendrik in de zaal, Paaseieren zoeken bij Roos, zakwerpen bij Luuk en Tineke, zaklopen bij de buurtoma's Mia en Jeanette, sjoelen bij Christien, ei-lopen bij Gert en YangYang, ringwerpen en grabbelton bij Belinda en blikgooien bij Maarten. De kinderen kregen na elk spelletje een letter waarmee ze na afloop het woord LAMMETJES konden puzzelen. Voor de oplossing werden de kinderen beloond met een grote chocoladepaashaas of een groot verrassingsei. We willen iedereen die heeft meegeholpen van harte bedanken!

Het eerste weekend van april was een druk weekend. Zaterdag waren er maar liefst 12 teams die probeerden te winnen met de PubQuiz van Quality Quiz. Team Soepie 2 werd derde, Team Damsterwaard tweede en de winnaar was Team Gurbe en de Jiskepântsjes! Team Gehaktbal en de Buufs mochten samen de karaoke uitvoeren.
Zondag was Lammetjesdag, ondertussen ook al wel aardig traditie. Boer Henk zet een stuk gras af in de speeltuin en de lammetjes lopen hun moeders achterna de speeltuin in. Daar mogen de kinderen voorzichtig de lammetjes aaien. Het was prachtig weer, dus hebben we de gehele ijsvoorraad verkocht. We kijken terug op een heel succesvolle editie...