In memoriam - Gerda Hartsema

14.12.2022

editie 33 nr 5 page 21-1.jpg

Helaas is op 15 oktober 2022 Gerda Hartsema overleden.

Gerda maakte haar debuut bij de toneelvereniging van EMS in 2004.

Toneel was Gerda op het lijf geschreven en ze zette zich er dan ook altijd enorm voor in. Het stuk was nog maar net uitgezocht, en als ze wist welke rol ze toebedeeld kreeg, was de pruik al besteld, de kleding gekocht, bijpassende schoenen aangeschaft en afgemaakt met accessoires.

Typetjes spelen en verkleden deed Gerda zeer graag, of het nu een griezelige non was bij Halloween, waarbij de Noaberstee als basis werd gebruikt, Koningin bij de Koningsspelen of bij het Dorpsfeest, alles was leuk en groot uitgebeeld. Maar vooral als er publiek aanwezig was, dan was Gerda op haar best.

Als toneelvereniging begonnen we maanden van tevoren met de repetities en als we dan niet in de Driebondsschool terecht konden, gingen we repeteren in de Noaberstee. Voor ons een prachtige locatie, goed verzorgd, knus en gezellig.

Gerda heeft een aantal memorabele typetjes gespeeld, zo ook in het laatste Openluchtspel in 2018 ´Ze kunnen de pot op´. Gerda speelde de rol van toiletjuffrouw Dora, helemaal verliefd op vlinderman Heinz, ruziemakend met Chris en slijmend met de eigenaresse van de camping Helga.

Alle spelers en de regisseur van toneelvereniging EMS gaan haar enorm missen.